Boekpresentatie Irma Grovell ‘Wees Gelukkig’

5 dec.-  Op zondag 9 december 2018 vindt om 14:00 uur in Muziekcentrum Schering en Inslag, Eemnesserweg 15a te Laren (NH) de feestelijke boekpresentatie plaats van het boek ‘Wees Gelukkig’ van de Larense schrijfster, geboren op Aruba, Irma Grovell. Tijdens de boekpresentatie reikt Irma Grovell het eerste exemplaar uit aan Kizzy.

Programma

Het programma zal geleid worden door Ziara Bogaers. Else Flim, auteur en dramaturg verzorgt de opening. Kizzy, songwriter, zangeres, actrice, dichteres en presentatrice draagt voor en zingt uit eigen werk. Daarna neemt Irma zelf het woord en legt ze uit hoe het boek tot stand is gekomen. Er is uiteraard gelegenheid om vragen te stellen, het boek te laten signeren of op de foto te gaan met de auteur. Familie, vrienden, genodigden en iedereen die interesse hebben in het boek, is welkom. Aanmelden niet verplicht, wel gewenst: irma@irmagrovell.com.

Het verhaal

Naomi woont op Aruba en heeft zich van jongs af aan voorgenomen het beste uit haar leven te halen. Aan de wand in haar slaapkamer heeft ze foto’s hangen die ze als kind uit tijdschriften heeft gescheurd, waarop vrouwen en mannen staan afgebeeld die er gelukkig uitzien. Haar favoriete foto’s zijn die van Martin Luther King jr., de man die een droom had, en die van Diahann Caroll, een zwarte vrouw die de rol van zuster Julia speelde in een wekelijks uitgezonden tv-serie. Uit de krant heeft ze letters geknipt waarmee ze de woorden WEES GELUKKIG heeft gemaakt en op een blad uit een oud tijdschrift geplakt.

Jaren later droomt ze er nog steeds van om verpleegster te worden en gelukkig te zijn. Toch lukt het haar maar niet om haar dromen te verwezenlijken. Aangrijpende gebeurtenissen in haar leven hebben haar op slot gezet. Wat verborgen is, moet verborgen blijven. Maar wanneer haar vader overlijdt, wordt ze gedwongen om de hermetisch gesloten deur te openen.

Over Irma Grovell

Irma Grovell is geboren op Aruba als oudste van een groot gezin. Wees gelukkig is haar derde roman. Bij Rheia zijn eerder de romans Glanzende schoenen (2014) en Dromen van Holland (2015) verschenen. In 2008 schreef en publiceerde ze Kralen uit de Cariben, een bundel met korte verhalen.

Het is de vierde keer dat zij één van haar boeken presenteert. In 2015 overhandigde ze het eerste exemplaar van Dromen van Holland aan de burgemeester van Laren en in november 2014 nam de Gevolmachtigde Minister Boekhoudt in het Arubahuis een exemplaar van Glanzende schoenen in ontvangst.

Op www.irmagrovell.com  is het boek te bestellen of via Bol.com en andere verkoop websites.