Boek recensie door L. Kersten

Boeken Recensie 630x210Dromen van Holland

Maart 2016

De Arubaanse Rosa droomt maar van één ding: naar Nederland gaan om te bouwen aan een mooie toekomst. Veel van haar klasgenootjes en vriendinnen staan al op de wachtlijst om naar Nederland te gaan. Haar moeder wil haar echter niet laten gaan, ze is te jong.
Rosa houdt echter voet bij stuk en haar moeder gaat overstag. In Nederland gaat er een wereld voor haar open. De Hema wordt al snel ontdekt en ze gaat voor het eerst in een lift.
Helaas heeft Rosa last van heimwee en ze ondervindt discriminatie en uitbuiting aan den levende lijve. Het meest teleurgesteld wordt ze echter door iemand waarvan ze het niet had verwacht en die ze dacht goed te kennen.
‘Dromen van Holland’ is een eerlijke roman met een rauw randje, waarin onderwerpen belicht worden als discriminatie en onderdrukking.
Grovell heeft op subtiele wijze een realistisch beeld geschapen van de dromen en verwachtingen van een jong meisje dat hoopt op een beter leven in Nederland.
Het verhaal wordt beschreven vanuit de eerste persoon en bevat 35 hoofdstukken.
Een serieus verhaal dat mensen raakt en voor een aantal ooit realiteit was. Een actueel onderwerp geschreven vanuit de belevingen van een immigrant.
Realistisch en aansprekend.
Kleine druk.

L. Kersten


bestelknop-oranje