Biografie

Irma Grovell werd geboren te Aruba als oudste dochter in een gezin met zeven kinderen.

In 1967 vertrok zij naar Nederland om een studie te doen in de verpleging, waar ze na een jaar vertrok. Zij werkte jaren bij Philips terwijl ze studeerde en haar nodige diploma’s kreeg. Ze trouwde en kreeg twee kinderen.

Zij studeerde af aan de Hogeschool van Utrecht als een BA leraar Engels. Aansluitend volgde zij MA Engels 1 periode waar ze de Inleiding van American Literature behaalde. Zij gaf Engelse les op een middelbare school en na een jaar begon ze met haar Engelse Homeplus teaching aan huis.

Gedurende twee jaar volgde zij lessen in het schrijven van korte verhalen bij Hedwig van Lier. Zij bracht via POD haar eerste boek uit met twintig verhalen. Daarna leerde ze romans te schrijven eerst bij Hedwig van Lier en vervolgens bij de Schrijversvakschool in Amsterdam. Na dit afgerond te hebben, vormden zij en een aantal van de cursisten een schrijversgroep. Ze ontmoetten elkaar op regelmatige basis om hun werk te bespreken.

Zij was een van de winnaars die haar verhaal gepubliceerd zag in een verhalenbundel ‘Op weg naar de horizon’. Zij volgde een cursus ‘Alle schrijvers uit de kast’ bij Daretoo van Linda Krijns, en een ‘Workshop Debuteren als schrijver’ van Linda Krijns en Marja van Duin.

De Masterclass ‘Van manuscript tot boek’ bij het Schrijfatelier van Linda Crombach te Amsterdam rondde ze af en deed daarna een eenjarige cursus ‘Romans schrijven’ bij Laudius. Recentelijk kwam nog hierbij de Engelse cursus ‘Historical novel’ aan de Exeter University bij Bridget Holding.