Biografie

Irma Grovell werd geboren te Aruba als oudste dochter in een gezin met zeven kinderen.
In 1967 vertrok zij naar Nederland om in de verpleging te werken, waar zij na een jaar vertrok. Zij werkte daarna jaren bij Philips en later in de gezinsverzorging en deed in de tussentijd verschillende opleidingen. Zij trouwde en na de geboorte van haar kinderen. studeerde ze aan de Hogeschool van Utrecht BA leraar Engels. Aansluitend volgde zij MA Engels 1 periode waar ze de Inleiding van American Literature behaalde. Zij gaf Engelse les op een middelbare school en na een jaar begon ze met haar Engelse Homeplus teaching aan huis.
Zij volgde gedurende twee jaar lessen in het schrijven van korte verhalen en zette zij haar eerste stappen in het schrijven van romans bij Hedwig van Lier. Zij bracht via POD haar eerste boek uit met twintig verhalen. Haar opstap naar de cursus Romans schrijven deed ze bij de Schrijversvakschool in Amsterdam. Na dit afgerond te hebben, vormden zij en een aantal van de cursisten een schrijversgroep. Ze ontmoetten elkaar op regelmatige basis om hun werk te tonen en te bespreken.
Zij deed ook mee aan schrijfwedstrijden. Zij was een van de winnaars die haar verhaal gepubliceerd zag in een verhalenbundel ‘Op weg naar de horizon’. Zij volgde een online cursus ‘Alle schrijvers uit de kast’ bij Daretoo onder leiding van Linda Krijns, alsmede een ‘Workshop Debuteren als schrijver’ o. l. van Linda Krijns en Marja van Duin.
De Masterclass ‘Van manuscript tot boek’ bij het Schrijfatelier, geleid door Linda Crombach te Amsterdam rondde ze af en deed daarna een eenjarige cursus ‘Romans schrijven’ bij Laudius. Recentelijk kwam nog hierbij de Engelse cursus ‘Historical novel’  aan de Exeter University o. l. van Bridget Holding.